Paralajmërohen gjoba ndaj atyre që s’respektojnë masat

Paralajmërohen gjoba ndaj atyre që s’respektojnë masat

Pasi qytetarët nuk po iu binden thirrjeve për të respektuar masat në luftë ndaj COVID-19, hapi i ardhshëm do të jetë ndarja e gjobave. Këtë e ka paralajmëruar Sazan Ibrahimi, drejtor ekzekutiv i Asociacionit të Komunave të Kosovës. Ibrahimi ka thënë se do të vjen koha...
30 vjet nga Deklarata Kushtetuese e 2 Korrikut në Kosovë

30 vjet nga Deklarata Kushtetuese e 2 Korrikut në Kosovë

Sot mbushen 30 vjet që kur delegatët e atëhershëm të Kuvendit të Kosovës, miratuan Deklaratën Kushtetuese të 2 Korrikut. Në këtë ditë historike, Kosova është shpallur njësi e veçantë, në kuadër të federatës së atëhershme jugosllave. Deklarata e 2 Korrikut 1990 ishte...
Rreth 35 mijë kosovarë e braktisën vendin vitin e kaluar

Rreth 35 mijë kosovarë e braktisën vendin vitin e kaluar

Rreth 35 mijë kosovarë ia kanë dhënë lamtumirën Kosovës gjatë vitit të kaluar. Ata kanë hequr dorë nga vendlindja e tyre në kërkim të një jetë më të mirë në shtetet e huaja. Shumica e tyre e kanë braktisur vendin shkaku i bashkimit familjar dhe gjetjes së një vendi...