Sa duhet të pini ujë në ditë?

Sa duhet të pini ujë në ditë?

Uji është i domosdoshëm për shëndetin. Ai nuk përmban as yndyrna, as kolesterol, as kalori. Por këto nuk janë arsyet e vetme përse njeriu duhet të pijë shumë ujë gjatë ditës. Uria dhe etja Shpërthimet e urisë dhe ato të etjes ngatërrohen lehtësisht, thonë ekspertët....
Si t’i zbardhni dhëmbët për pesë minuta!

Si t’i zbardhni dhëmbët për pesë minuta!

Ne harrojmë që shtëpitë tona janë plot me produkte që mund të na ndihmojnë të kemi një buzëqeshje të bukur. Prandaj se sot po u sjellim mënyra të zbradhjes së dhëmbëve në kushte shtëpie Çfarë ju nevojitet: xhinxher, kripë dhe limon. Grini një pjesë të vogël xhinxheri....
Si duhet ta ruajmë fasulen?

Si duhet ta ruajmë fasulen?

Ruajtja në mënyrë të duhurë, është shumë e rëndësishme për ta ruajtur cilësinë dhe shijen e fasules. Nëse jekeni fasule të pjekur nga kopshti juaj, gjëja e parë të cilën duhet ta bëni është që ta pastroni dhe ta lini në diell tri ditë. Armiku kryesor i fasules është...
Arrat luftojnë plakjen

Arrat luftojnë plakjen

Një studim i ri ka zbuluar se konsumimi i arrave lufton plakjen. Studiuesit nga Spanja dhe Kalifornia zbuluan se ngrënia e arrave nga të rriturit e shëndetshëm kishte pak efekt në funksionimin e tyre, ndërsa efekti më i madhe ishte tek të rriturit e moshuar që pinë...
Mos gaboni t’i thani rrobat në radiatorë!

Mos gaboni t’i thani rrobat në radiatorë!

Tharja e rrobave brenda në shtëpi mund të rrezikojë shëndetin. Kështu thotë një studim i cili zhvillojë një hulumtim në një dhomë ku rrobat thahen pas larjes me një pastrues dhe zbutës, dhe është vërtetuar se ka shumë kimikate në ajër që janë shumë të rrezikshëm për...