Propozimi i Anton Qunit për Ministër të Mbrojtjes në kuadër të Qeverisë Kurti ka nxitur reagime të shumta në mediat serbe.

Mediat pro-qeveritare atje kanë filluar gjahun ndaj Qunit duke thënë se Kurti ka propozuar për ministër njeriun të cilin Serbia e ka dënuar për vrasjen e 6 ushtarëve të ushtrisë jugosllave.

“Ai dhe shumë ushtarë të tjerë të UÇK’së u dënuan me nga 15 vjet burg në mungesë”, thuhet në raportimet e mediave serbe.

Siç shkruan Novosti, Quni është dënuar nga Gjykata e Lartë në Nish për vrasjen e 6 ushtarëve në vitin 1998.

Ndër të tjera ‘Novosti’ shkruan se “provat kryesore të këtyre rasteve kanë qenë video incizimet”.

Share This